De Nike air flight series

De Nike air flight lijn bestaat uit meerdere modellen om uit te kiezen. De meeste modellen zijn vervaardigd in de vroege jaren van Nike en waren speciaal ontworpen voor een specifieke sport. Ze behoren ook tot de klassiekers en worden nu in verschillende kleuren op de markt gebracht. In dit artikel worden enkele modellen besproken.

Nike air flight 89 ‘Bred’

Aan de Air flight 89 ‘Bred’ is te zien dat het geïnspireerd is door de Air Jordan en is te verkrijgen in dezelfde kleuren combinatie. De schoenen zijn van leer en hebben een grijs-witte zool.

Nike anike-air-flight-hurracheir flight huarache

De Air flight huarache werd in 1992 geïntroduceerd en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Nike ontwerpers, Tinker Hatfield en Eric Avar. Doordat de binnenkant van neopreen is en de buitenkant van leer, werd het beschouwd als een futuristisch silhouet. De ontwerpers waren er zeker van dat het in de toekomst meer bekendheid zou krijgen. Er is een nieuwe versie in het leven geblazen die geïnspireerd is door de Los Angeles Lakers. Het is voorzien van de kleuren van het team.

Nike air flight squad ‘Cork’

Dit model combineert esthetische elementen uit de Air flight 89 en de Air tech challenge 2. Het traditionele leer is in deze schoen vervangen door kurk en geeft het een unieke afwerking. Om de tint aan te vullen is de schoen op verschillende plekken voorzien van zwarte accenten. Verder is de zool wit met fel groen en valt zeker op tussen andere schoenen in de winkel.

Nike air flight Tokyo

Dit monster is een creatie van Tokyo Lifestyle en is een combinatie van de Air flight 89, de Air Jordan 3 en de Air Jordan 4. De schoen is voorzien van een lederen bovenkant met zwarte details op de hiel en tussen zool. Verder zijn er brandmerken op de hiel en enkel.